Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Apple: ηλιακό πάρκο και κυψέλες καυσίμου τροφοδοτούν Κέντρο Δεδομένων



“Στροφή” στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνει η Apple, κατόπιν της δριμείας κριτικής που έχει δεχτεί τόσο για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα όσο και για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια συνεργατών και προμηθευτών της στην Κίνα (διαβάστε σχετικά εδώ).
Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να εγκαταστήσει μια φωτοβολταϊκή μονάδα και ένα σύστημα κυψελών καυσίμου* σε Κέντρο Δεδομένων (data center) που διατηρεί στη Βόρεια Καρολίνα.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 20 μεγαβάτ θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 400 στρεμμάτων μαζί με μια μονάδα κυψελών καυσίμου ισχύος 5 μεγαβάτ, η οποία θα τροφοδοτείται από βιοαέριο.
Οι μονάδες “καθαρής” ενέργειας θα τροφοδοτούν με 82 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το πρόσφατα κατασκευασμένο Κέντρο Δεδομένων του τεχνολογικού κολοσσού και αποτελούν μέρος του στόχου της Apple για μηδενικό ενεργειακό αντίκτυπο.
Η Apple δεν ανακοίνωσε ούτε το όνομα των εταιρειών που θα κατασκευάσουν τις μονάδες ούτε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τους.
*Η κυψέλη καυσίμου (fuel cell) είναι μια ηλεκτροχημική συσκευή που μετατρέπει τη χημική ενέργεια του καυσίμου σε ηλεκτρισμό χωρίς τη μεσολάβηση της καύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου